Közélet

Újabb kárpátaljai vesztette életét a háborúban

A 35 éves férfi Mezőhát községben lakott.

Az orosz megszállókkal vívott háborúban életét vesztette egy újabb kárpátaljai, a 35 éves Ivan Vaszilcsuk – írja a KárpátInfo.net. 

A Rahói járásbeli, 35 éves Ivan Vaszilcsuk, Mezőhát (Lazescsina) község lakója május 29-én halt bele sérüléseibe, miközben Ukrajnát védte az orosz megszállókkal szemben.

Fotó: Oleg Petrasjuk

Korábban a VG is megírta, hogy két kárpátaljai katona, egy ungvári és egy munkácsi fiatal is elesett az ukrán háborúban. Előbbi, a magyar származású, 29 éves Kis Sándor az ukrán haditengerészetnél szolgált, Ocsakovnál esett el. Két gyermeket hagyott hátra. A munkácsi Bilak Vaszil mindössze 22 éves volt. 

A háború kitörése óta a légvédelmi erők többször is Kárpátaljára tartó rakétát hatástalanítottak. Kárpátalján az első rakétacsapást a vasút energetikai infrastruktúrájára mérték. Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója azt mondta, hogy az orosz megszállók megpróbálják megállítani a nehézfegyverek – tüzérség, tankok, páncélozott járművek és lövedékek – átszállítását Ukrajna nyugati régióiból. 

Rakétatámadás érte Kárpátalját, közelebb jött a háború Magyarországhoz

Ilyen közel a magyar határhoz eddig még nem lőttek.

 

gyászhír Kárpátalja
Kapcsolódó cikkek