Közélet

Már a megszállt Mariupolban vannak Kadirov harcos fiai

A csecsen vezető gyermekeit is elküldte harcolni Ukrajnába, ám az kérdéses, hogy a valóságban mennyi összecsapást látnak majd.

A hónapokig ostromolt, végül orosz megszállás alá kerülő Mariupolban vannak már Ramzan Kadirov csecsen vezető tinédzser fiai, akiket az apjuk küldött harcolni Ukrajnába, hogy ezzel támogassa a mozgósítást. 

King of Saudi Arabia Salman bin Abdulaziz Al Saud in Russia
Fotó: Anadolu Agency via AFP

A fiatalok a Nexta hírügynökség bejegyzése szerint egy videóban jelentkeztek be a kikötővárosból, állig felfegyverkezve, teljes védőfelszerelésben. 

Kadirov még október elején ígérte meg, hogy elküldi gyermekeit, a 16 éves Ahmatot, a 15 éves Elit és a 14 éves Adamot harcolni. Az más kérdés, hogy valójában mennyi harcot látnak majd a tinédzser fiúk, már most rengeteg biztonsági őr vigyáz rájuk, ahogy az a videón is látszik, és tényleges bevetésben aligha lesz részük. 

Az ukrán frontra küldi harcolni tinédzser fiait Ramzan Kadirov

A csecsen vezető komolyan veszi Moszkva parancsát, még 14 éves fiát is beadja a hadseregbe.

A fiúknak feltehetően csak kommunikációs céllal kellett Donbaszba utazniuk. Erre utal az is, hogy a szakadár területeken máris dokumentumfilmet mutattak be az érkezésükről, egyfajta sztárokként kezelve őket. Ezek után csak rombolná a hangulatot, ha valami bajuk esne. Mariupoli látogatásukat is alaposan dokumentálták, de a beszámolók szerint a videók felvétele után nem nagyon tudták, mit csináljanak, csak tébláboltak a környéken. 

 

 

kadirov orosz-ukrán háború csecsenföld
Kapcsolódó cikkek