Közélet

Lefújták Putyin sajtótájékoztatóját, két évtized után hallgat az orosz elnök

A hírt Dmitrij Peszkov erősítette meg, nincs is tervben pótlás.

Először fordul elő idén 2001 óta, hogy nem tart évértékelő sajtótájékoztatót az aktuális orosz elnök, azaz Vlagyimir Putyin. A hírt a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov erősítette meg, a döntést azonban nem indokolta meg. Ezeken az eseményeken az újságírók kérdezhetnek is az orosz elnöktől.

Fotó: Natalija Kolesznyikova / AFP

Tavaly egyébként, december 23-án rendben lezajlott az esemény, igaz, azóta Putyin elindított egy igencsak hosszúra nyúló és költséges háborút, amelynek egyelőre nem is látszik, mikor lehet vége. És bár Oroszország még tartja magát gazdaságilag, azért erősen érződik az országban, hogy jobb lenne befejezni a konfliktust. Főleg, hogy az elmúlt hónapokban már a harctéren sem sikerült felmutatni látható eredményt, hiába soroztak be 300 ezer tartalékost, és küldték ki őket a frontra. 

Reméljük, hogy az elnök a sajtótájékoztató elmaradása ellenére is talál módot az újságírókkal való kommunikációra. Ahogy ezt például a külföldi látogatásai alkalmával is teszi

– mondta Peszkov. Novemberben egyébként még Peszkov is arról beszélt, hogy megtarthatják az évértékelőt, de ennek több feltétele is van a TASZSZ hírügynökség szerint.

 

Putyin évértékelő
Kapcsolódó cikkek