Közélet

Ukrán segélycsomagnak álcázott drogszállítmányt fogtak el

Harminc embert tartóztattak le Spanyolországban. A kábítószert segélycsomagnak álcázták.

Mintegy harminc feltételezett drogkereskedőt vettek őrizetbe Spanyolországban Ukrajnának szánt segélycsomagoknak álcázott kábítószer-szállítmányok miatt – jelentette be hétfőn késő este a spanyol rendőrség.

Blue,Light,Flasher,Atop,Of,A,Police,Car.,City,Lights
rendőrség
Ukrán segélycsomagnak álcázott drogszállítmányt fogtak el Spanyolországban.
Fotó: Shutterstock

A bűnözők humanitárius csomagoknak álcázva akarták marihuánaszállítmányaikat átcsempészni a határokon. A kábítószert Andalúziából kisbuszokkal vitték Európa különböző országaiba úgy téve, mintha egy szolidaritási karavánhoz tartoznának kijátszva ezzel a rendőrség és a határőrség ellenőrzéseit.

A tájékoztatás szerint német, ukrán, spanyol és marokkói állampolgárok is vannak a hatóságok kezére került gyanúsítottak között.

Az Andalúzia tartományban őrizetbe vett embereket kábítószerkereskedelem mellett illegális fegyvertartással és bűnszervezeti tagsággal is vádolják.

A Málaga, Granada, Córdoba és Sevilla városokban végrehajtott házkutatások során 800 ezer euró készpénzt, hat lőfegyvert és nagy mennyiségű marihuánát foglaltak le.

A spanyol kormány amerikai légvédelmi rakétarendszereket adott Ukrajnának

A spanyol kormány átadta Ukrajnának a megígért Hawk típusú amerikai légvédelmi rakétarendszerek közül az első néhányat – jelentette be Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter pénteken a Telegramon.


 

segélycsomag csempész letartóztatás
Kapcsolódó cikkek