Közélet

Németország máris aggódik az Amerikában felbukkant új Covid-variáns miatt

Ismét tömegével kerülnek kórházba az emberek koronavírus-fertőzéssel az Egyesült Államokban.

Aggasztónak nevezte a német egészségügyi miniszter az Egyesült Államok északkeleti részén felbukkant új koronavírus-variáns terjedését. Karl Lauterbach szerint amíg a világ nagy része a kínai fertőzésszámokra és a kínai állampolgárok utazására koncentrál, addig legalább ugyanolyan fontos lenne kordában tartani az amerikai vírust is. 

Day in the life of a doctor working on a Covid ICU ward Dr. James Samuel Pope treats a patient who is suffering from the effects of Covid-19 in the ICU at Hartford Hospital in Hartford, Connecticut According to Pope the patient is unvaccinated. (Photo by Joseph Prezioso / AFP)
Fotó: Joseph Prezioso / AFP

Az egyesült államokbeli megbetegedések jelentős részét, mintegy 40 százalékát az Omikron XBB.1.5 variáns okozza, amely rendkívül fertőző. 

„Reméljük, hogy átvészeljük a telet anélkül, hogy ez az variáns eljutna idáig – írta a Twitter-oldalán Karl Lauterbach. Hozzátette: folyamatosan figyelik a kutatók, hogy felbukkan-e az új változat Németországban is. 

Az Omikron XBB.1.5 az Egészségügyi Világszervezet szerint a Covid–19 eddigi legfertőzőbb fajtája, rendkívül gyorsan képes terjedni, és képes ellenállni a vakcináknak is.

 

COVID-19 fertőzés koronavírus
Kapcsolódó cikkek