Közélet

Tavasszal újabb vérfürdőre lehet számítani Luhanszk és a Donyeck térségében

Moszkva megkezdte a felszerelések, fegyverek kiszállítását a raktárokból, sok esetben már 30 éve vagy régebb óta nem használt eszközökről van szó.

Az ukrán katonai hírszerzés jelentős harcokat jósol Luhanszk és a Donyeck térségben februárban és márciusban – írja a Pravda

Fotó: Anatolii Stepanov

Vadim Szkibitszki, az ukrán katonai hírszerzés helyettese az Ukrinformnak adott interjúban elmondta, hogy a hírszerző szolgálat látja, hogy az orosz csapatok hol csoportosulnak, továbbá  nem zárható ki, hogy 

a határ túloldaláról ismét megtámadják Ukrajnát. Szkibitszki azt is megjegyezte, hogy az oroszok változtatnak a taktikájukon, mert nemcsak tanulnak, hanem elkezdték reálisabban felmérni az erejüket is.

Az interjúban azt is elmonda, hogy a hírszerzés szerint nincs elég fegyver a most alakuló orosz egységeknél. Az oroszok nem termelnek annyit, mint amennyit a háború alatt felemésztenek. Moszkva megkezdte a felszerelések, fegyverek kiszállítását a raktárokból, sok esetben már 30 éve vagy régebb óta nem használt eszközökről van szó. 

A Wagner csoportól elmondta, hogy az orosz zsoldosok havonta körülbelül 200-250 ezer rubelt (körülbelül 1 millió forint) is megkereshetnek, arra hírre pedig, hogy Szerbiában toborozzák a Wagner csoport zsoldosait, azt mondta, hogy mindegyik ország saját maga szabályozza és bünteti a toborzást.

Hozzátette, hogy minél tovább tartanak a katonai csapások, annál több tapasztalatot szerez az orosz hadsereg az ukrán védekezési taktikákról, és jelenleg úgy tűnik, hogy még bírják utánpótlással.

 

 

 

orosz-ukrán háború Luhanszk Donyeck
Kapcsolódó cikkek