a Twitter és a Tesla vezérigazgatója már áprilisban Kínába utazhat, ahol a kínai miniszterelnökkel, Li Ko-csianggal is találkozna – írja a Reuters.

Elon Musk Shareholder Lawsuit Trial Continues In San Francisco
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - JANUARY 24: Tesla CEO Elon Musk leaves the Phillip Burton Federal Building on January 24, 2023 in San Francisco, California. Musk testified at a trial regarding a lawsuit that has investors suing Tesla and Musk over his August 2018 tweets saying he was taking Tesla private with funding that he had secured. The tweet was found to be false and cost shareholders billions of dollars when Tesla's stock price began to fluctuate wildly allegedly based on the tweet. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
Fotó: Justin Sullivan

Kína a Tesla második legnagyobb piaca az Egyesült Államok után, és a sanghaji gyár az elektromosautó-gyártó legnagyobb termelési központja.

Musk először látogat Kínába a járvány, illetve azóta, hogy Hszi Csin-ping megkezdte harmadik elnöki ciklusát.

A legújabb botrány a Tesla körül, hogy sorra perlik a céget a fremonti üzemében uralkodó rasszista munkahelyi környezet miatt. Korábban egy esküdtszék megállapította, hogy az autógyártó legnagyobb összeszerelő üzemében súlyos és folyamatos faji diszkrimináció érte a liftkezelőként dolgozó fekete férfit.

Így kényszerítené fizetésre a twitterezőket Elon Musk

Elon Musk újabb kiváló ötlettel állt elő a Twitter-előfizetések számának növelése céljából: az algoritmus ezentúl csak olyan felhasználókat fog ajánlani, amelyek megvásárolták a verifikációt a cégtől. Musk ezt azzal indokolja, hogy ez az egyetlen lehetőség annak megakadályozására, hogy fejlett mesterséges intelligencia robotok átvegyék az uralmat a platformon.