Közélet

Dróntámadás érte Moszkvát, Kijevben egy emeletes lakóház kapott találatot

Hétfő este egy ember meghalt és többen megsebesültek az orosz hadsereg dróntámadásában, Kijevben. Az ukrán főváros déli részén csapódott be egy drón, sokakat evakuálni kellett. Keddre virradóra Ukrajna több részén is szóltak a légvédelmi szirénák. Ezúttal azonban nem csak ukrán területen történt támadás. Kedd reggel Moszkva polgármestere közölte, hogy a városban több drón is becsapódott és kisebb károkat okoztak több épületben.

Moszkvában több épület kisebb károkat szenvedett dróntámadás következtében – közölte kedd reggel Szergej Szobjanyin polgármester a Telegram-csatornáján. Azt írta, hogy a mentőszolgálatok a helyszínen vannak, komolyabb sérülés nem történt.

Aerial,Moscow,City,Panorama
Fotó: Shutterstock

A TASZSZ és a RIA Novosztyi hírügynökség szerint 

a Lenin sugárúton és a Profszojuznaja utcában ért találat egy-egy lakóépületet. 

Utóbbi helyen három lépcsőházból evakuálják a lakókat.

Propagandájába dőlt a nyugat: az elavult orosz hadseregen gúnyolódtak, pedig az közben alkalmazkodott

A brit Royal United Services Institute tanulmánya szerint felelőtlenség leírni az orosz hadsereg harci potenciálját. A reguláris haderő kiválóan alkalmazkodik a harctéri fejleményekhez és több szempontból is nehéz ellenfél a csatamezőn. A hidegháborúból hátramaradt fegyverek átalakítása és a gyors infrastruktúra-fejlesztő képesség hosszú távon előnyt jelent Moszkvának.

Az RBK gazdasági napilap szerint Új Moszkva egyik toronyházának 25. szintjén is kitörtek az ablakok, feltehetően hasonló okokból. Andrej Vorobjov, Moszkva megye kormányzója közölte, hogy a légvédelem több drónt lelőtt a régióban.

A Moszkva elleni attak válasz lehetett a hétfői, Kijev elleni dróntámadásra

Az orosz hadsereg csapásaiban legalább egy ember meghalt, többen megsebesültek – közölte Vitalij Klicsko polgármester.

Kijev déli részén, a Holoszijivszkij kerületben egy többemeletes épületet találtak el. Egy ember meghalt, egy idős nőt kórházba szállítottak, két áldozatot a helyszínen elláttak – közölte a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A város polgári és katonai közigazgatása szerint húsz embert menekítettek ki az érintett épületből. A legfelső két emelet megsemmisült, a romok alatt emberek lehetnek – közölték szintén a Telegramon.

Az éjszaka Kijevben, a középső Cserkaszi megyében, a kirovohradi, a mikolajivi és a déli Herszon területen is megszólaltak a légvédelmi szirénák.

 

kár Új Moszkva Kijev épület dróntámadás
Kapcsolódó cikkek