Közélet

Stratégiailag fontos üzemanyagraktárakat semmisített meg az orosz hadsereg

Zajlik az ukrán ellentámadás Donyeck környékén, de Moszkva szerint csapatai állják a sarat. Az ukránok Belgorodot is lőtték.

Precíziós csapásokkal semmisítette meg az orosz légierő az ukrán hadsereg Donyec-medencei csapatát kiszolgáló olajfinomító és üzemanyag-tároló létesítményeket – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve.

Fotó: Genya Savilov / AFP

Az orosz tábornok szerint az ukrán fél támadásait továbbra is visszaverik az orosz erők Donyeck körzetében, valamint a donyecki régió déli részén és Zaporizzsjában. Az elmúlt nap folyamán az érintkezési vonal mentén elszenvedett ukrán embervesztséget mintegy 670 főre tette, akik közül 240-en Donyeck környékén estek el.

A megsemmisített haditechnikai eszközök és katonai célpontok között nevezett meg egyebek között két harckocsit, Kramatorszkban az ukrán 56. gépesített lövészdandár parancsnokságának ideiglenes tartózkodási helyét, két vezetési és megfigyelőpontot, valamint egy rakéta- és lőszerraktárt.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több városát, köztük Donyecket érte szerdán ukrán tüzérségi csapás, és az ukrán által korábban már többször is támadott oroszországi Belgorod megyéből is belövésekről érkezett jelentés.

Jogsértést követ el az ukrán hadsereg, ha elveszi a besorozottak telefonját

Ukrajnában többen is arról számoltak be, hogy az egyre váratlanabb helyeken történő sorozáskor a toborzók elveszik a berosozottak személyes tárgyait.

 

ukrán hadsereg légierő Donyeck
Kapcsolódó cikkek