Közélet

Tragédia történt a krími hídon, a forgalmat leállították, és senkit nem engednek a helyszín közelébe

A Krím félsziget oroszok által megbízott vezetője nem részletezte, hogy miért kellett lezárni a hidat. A helyi vezetés azt kéri a lakosoktól és a turistáktól, hogy kerüljék a hidat, a félszigetet pedig az Ukrajnától elcsatolt új területek felé hagyják el. A belgorodi kormányzó Telegram csatornáján azt írta, hogy a hídon egy helyi családot ért tragédia, a szülők meghaltak, kislányukat mentőhelikopter vitte kórházba.

Leállították a krími híd forgalmát. A hírek szerint a híd 145-ös támasztékánál alakult ki vészhelyzet. Az esetről a krími tartomány orosz vezetője, Szergej Aksenov számolt be. Részletekről nem szólt, de orosz források szerint egy belgorodi családot érint az eset.

A Krím félszigetet az oroszországi Krasznodar régióval összekötő híd.
Fotó: AFP

Vészhelyzet alakult ki a 145-ös támaszték közelében, a híd krasznodari oldalán. A rendfenntartó szervek és az összes érintett hatóság a helyszínen vannak

– mondta Aksenov.

Hozzátette, hogy felvette a kapcsolatot az orosz közlekedési miniszterrel, Vitalij Gennagyevics Szaveljevvel, aki ígéretet tett rá, hogy Oroszország intézkedéseket tesz a helyzet megoldása érdekében – írta meg a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Tartjuk a kapcsolatot a krasznodari térségben lévő kollégáinkkal

– zárta a nyilatkozatot a krími vezető.

Oroszország szerint terrortámadás történt a területén

Az orosz védelmi minisztérium terrortámadásnak tartja, hogy ukrán drónok tűntek fel Szevasztopol felett.

Belgorod kormányzója a Telegram-csatornáján közölte, hogy a vészhelyzet egy háromfős családot érint. Pontosan Vjacseszlav Gladkov sem írta meg, mi történt, bejegyzéséből annyi derült ki, hogy 

egy belgorodi család autója rongálódott meg a hídon, a szülők meghaltak, kislányuk pedig közepesen súlyos sérüléseket szenvedett.

A lányt mentőhelikopterrel szállították kórházba, a hatóságok jelenleg a családtagjait keresik, hogy biztosítsák az árván maradt gyerek elhelyezését.

Az is kiderült, hogy a Krími Köztársaság Minisztertanácsának elnökhelyettese, Igor Mihajicsenko a helyszínre érkezett. A krími vezetés azt kérte a lakosoktól, hogy őrizzék meg a nyugalmukat, és csak a hivatalos, hiteles információforrásokban bízzanak.

Aksenov arra kérte a félsziget lakosságát és az ott tartózkodó turistákat, hogy a Krímet más útvonalakon hagyják el, Oroszországba inkább az Ukrajnától elcsatolt területek felé utazzanak.

A jelenlegi helyzetben arra kérek mindenkit, hogy maradjon távol a krími hídtól. Oroszországba mindenképpen más útvonalakon utazzanak

– mondta Aksenov.

 

félsziget krími híd Oroszország
Kapcsolódó cikkek