Közélet

Zelenszkij: Ukrajnának nincs köze Jevgenyij Prigozsin halálához

Az ukrán elnök szerint Putyin áll a Wagner-vezér halála mögött. Bár Zelenszkij szerint nincs köze a Prigozsin elleni merénylethez, sajnálni nem fogja a zsoldosvezért.

Ukrajnának semmi köze Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoscsoport alapítójának oroszországi halálához – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön Kijevben újságíróknak.

President of Ukraine Volodymyr Zelensky speaks during his joint press conference with Finnish Prime Minister in Kyiv, on August 23, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Anatolii STEPANOV / AFP)
Fotó: AFP

Az Interfax-Ukrajina hírügynökség beszámolója szerint az elnök hozzátette, hogy szerinte mindenki tudja, kinek van ehhez köze. Ezzel a kijelentésével az ukrán államfő egyértelműen arra utalt, hogy Oroszország vezetése, élén Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, lehet a felelős a zsoldosvezér haláláért.

Egy terrorista halála valamilyen módon bizonyosan segít Ukrajnán is

– emelte ki az ukrán elnök.

A Roszaviacija orosz légügyi hatóság szerdán közölte, hogy az oroszországi tveri területen lezuhant egy magánrepülőgép, amelynek utasai között volt Prigozsin és Dmitrij Utkin, a Wagner csoport parancsnoka. A gépen tartózkodó mind a tíz személy életét vesztette.

Putyin felnevelte, felhasználta, majd elpusztította saját teremtményét

Hősi halottat csinálhatnak Jevgenyij Prigozsinból, pedig a britek hangsúlyozzák, egy könyörtelen gyilkosról van szó, aki veszélyt jelentett Vlagyimir Putyin hatalmára.

 

Jevgenyij Prigozsin wagner-csoport Vlagyimir Putyin Volodimir Zelenszkij
Kapcsolódó cikkek