Közélet

Alsózsolcai polgármester: nem adjuk fel, megpróbáljuk megakadályozni az akkumulátorfeldolgozó létrehozását

Az önkormányzatnak 21 napja van arra, hogy megtegye észrevételeit, miért nem akarnak veszélyeshulladék-feldolgozót a városba. Egy szakértői társaságot is felállítottak a panaszok elemzésére, hogy a szlovén Andrada Group tulajdonában lévő akkumulátorfeldolgozó ne tudjon a városba települni.

Második alkalommal rendeztek lakossági fórumot Alsózsolcán a szlovén tulajdonú akkumulátorfeldolgozó tervezett létesítése kapcsán. Szilágyi László polgármester kijelentette: nem hagyják magukat, megpróbálják megakadályozni az üzem kialakítását.

A polgármester már a múlt heti lakossági fórumon is aggályát fejezte ki amiatt, hogy elmaradt az idő előtti tájékoztatásuk az Andrada Group Magyarország Kft. részéről – írja a Boon. 

akkumlátor feldolkgozó, Alsózsolca
Fotó: Ádám János / Észak-Magyarország

Nem került sor időben a lakosság tájékoztatására, hiába ígérték. Most az az időszak van, hogy megtehetjük észrevételeinket. Huszonegy napunk van arra, hogy elmondjuk, miért nem akarunk veszélyeshulladék-feldolgozót városunkba

– mondta Szilágyi László polgármester a kedd fórumon. Kiemelte, létrehoztak egy szakértői társaságot a panaszok elemzésére, hogy a cég ne tudjon a városba települni. Hozzátette: 

rá lesz kényszerítve arra a cég, hogy részletesebb környezetvédelmi jelentést készítsen. 

Az egyik hozzászóló szerint még egy normál gyárnál is rosszabb üzem épülne, mivel selejt feldolgozását akarják Alsózsolcára vinni. 

Egy miskolci lakó arra is felhívta a figyelmet, hogy egy ilyen üzem működése nagy veszélyt rejt magában, mert „elég egy baleset”, és kész a katasztrófa – nemcsak Alsózsolcán, hanem akár a megyeszékhelyen is.

A korábbi tervek szerint évente mintegy tízezer tonna selejtes akkumulátor feldolgozására alkalmas üzemet alakítana ki a város ipari parkjában a Miskolcra bejegyzett Andrada Group Magyarország Kft. 

Borítókép forrása: Ádám János /  Észak-Magyarország

Alsózsolca Szilágyi László üzem kialakítás polgármester akkumulátor
Kapcsolódó cikkek