Közélet

Dróntalálat érte a reni kikötőben lévő üzemanyagkészleteket

Az orosz erők 14 ukrán ellentámadást vertek vissza, az ukránok 650 katonát veszítettek – ismertette a hadijelentést Igor Konasenov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A harcokban megsemmisített ukrán katonai célpontok között volt egy drónirányító központ, öt lőszerraktár, egy MiG-29-es harcigép és 34 drón. Az orosz légvédelem Belgorod megye légterében lelőtt egy ukrán drónt.

Belgorod, 2023. április 21.Vjacseszlav Gladkov Belgorod területi kormányzó Telegram-csatornáján közreadott kép törmelékekről egy bombatölcsér mellett az oroszországi Belgorodban 2023. április 21-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy az orosz légierő egyik Szu-34-es bombázója tévedésből bombát dobott az ukrán határtól mintegy 25 kilométerre fekvő városra. Gladkov szerint a robbanás következtében két ember megsebesült, több lakás megrongálódott és egy körülbelül 20 méteres átmérőjű bombatölcsér keletkezett.
Fotó: MTI / EPA


 

Az éjszaka folyamán átmenetileg felfüggesztették a moszkvai polgári repülőterek és a Kercsi-szoroson átvezető Krími híd forgalmát.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese egy, a Szahalinon megtartott tanácskozáson azt mondta, hogy az év eleje óta mintegy 280 ezer ember szerződött az orosz fegyveres erőkhöz. Beszámolója szerint a katonák között vannak önkéntesek és tartalékosok.
Medvegyev augusztus elején még 231 ezer új szerződésesről beszélt.

 

 

Szahalin Krími híd MiG-29 lőszerraktár
Kapcsolódó cikkek