Közélet

A frontra látogatott Sojgu

Az orosz hadügyminiszter igyekszik növelni a csapatok önbizalmát is a látogatással.

Az orosz csapatok parancsnoki állásait ellenőrizte személyesen az ország hadügyminisztere, Szergej Sojgu szerdán Donyeckben, a frontvonalak közelében.

Az egykori Wagner-vezér Jevgenyij Prigozsin kritikáinak gyakori céltáblája a hónap során számos videóban is szerepelt, melyek célja, hogy az Ukrajnában zajló háború alakulása kapcsán bizalmat sugalljon az orosz társadalomban – írja a Reuters.

Fotó: AFP

Az összesereglett csapatoknak most azt mondta, hogy erőfeszítéseiknek hála az ukrán hadsereg egyre és egyre kevesebb lehetőséggel rendelkezik. 

Ukrajna júniusban indította meg ellentámadását, mely azonban elmaradt a várakozásoktól, csupán néhány falu bevételét tudta elérni, miközben Avgyijivkánál az oroszok is támadásba lendültek, bár jelentős előrehaladást ők sem értek el.

A Sojgu látogatását bemutató videón a hadügyminiszter egy helikopterről száll le, mielőtt a katonai vezetőkkel kezd társalgásba. A tájékoztatás szerint a politikust értesítették az orosz csapatok kiképzésének fejlődéséről, különösen a drónhadviselés terén, míg a hadügyminiszter felhívta a parancsnokok figyelmét arra, hogy biztosítsák csapataiknak a téli egyenruhát és zárt cipőket a tél beköszönte előtt.

 

 

kiképzés Ukrajna Szergej Sojgu
Kapcsolódó cikkek