Közélet

Putyin bejelentette: Ukrajna ellentámadása teljes kudarcot vallott

Ukrajna új offenzív hadműveletekre készül a front egyes szektoraiban, de ellentámadása teljes kudarcot vallott – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök október 15-én, az Izvesztyija beszámolója szerint.

Fotó: AFP

„Ami az ellentámadást illeti, amely állítólag elakadt, az valójában teljes kudarcot vallott” – mondta az orosz elnök az állami televízió Moszkva című adásában. Hozzátette, hogy az orosz vezetés tisztában van azokkal az új offenzív akciókkal, amelyeket az ukrán hadsereg még készül a frontvonal egyes szakaszain, de ezek már nem hozhatnak számukra eredményt. „Látjuk, tudjuk. És mi is ennek megfelelően reagálunk” – mondta.

Az ukrán fegyveres erők tartalékokat használó ellentámadása június 4-én kezdődött, és a mai napig tart. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter már július 3-án kijelentette, hogy az ukrán csapatok egyik irányban sem érték el céljaikat.

Október 5-én Putyin 90 ezer főre becsülte az Ukrán Fegyveres Erők helyrehozhatatlan veszteségét. Megjegyezte: az Orosz Föderáció nyugodtan halad a különleges katonai művelet céljainak elérése felé, és a rábízott valamennyi feladatot végrehajtják.

 

orosz-ukrán-háború Ukrán Fegyveres Erő Vlagyimir Putyin ellentámadás
Kapcsolódó cikkek