Közélet

Folytatódik az orosz offenzíva Avgyijivkánál

A támadás egyelőre azonban sikertelennek tűnik.

Az orosz csapatok folytatták támadásaikat a donyecki Avgyijivka környékén, ám támadásaik sikertelenek voltak a település szárnyain – közölte az ukrán vezérkar pénteken.

AVDIIVKA, UKRAINE - OCTOBER 17: A soldier is seen after shellings in the frontline city of Avdiivka as Russian-Ukrainian war continues in Avdiivka, Ukraine on October 17, 2023. The few remaining civilians in the town are trying to continue their lives at basement of buildings with the help of volunteers. Ozge Elif Kizil / Anadolu (Photo by Ozge Elif Kizil / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: Ozge Elif Kizil / ANADOLU / AFP

A jelentés szerint az oroszok a város bekerítését szeretnék elérni, ám ezen kísérleteik során súlyos veszteségeket kénytelenek elkönyvelni. Az Avgyijivkától északra található Sztyepovénál és Novokalinovénél, valamint a várostól nyugatra található Szievernénél sem törtek át – írja a Kyiv Independent.

Az ukrán vezérkar szerint az oroszok az előző nap közel 900 katonát, csaknem 50 tankot és több mint 100 páncélozott járművet vesztettek. A tájékoztatásból ugyanakkor az nem derült ki, hogy ezek a veszteségek csak erre a frontszakaszra vagy más térségekre is vonatkoznak-e. Azt azonban elárulták, hogy Kupjanszk irányában is volt orosz támadás.

 

 

ukrán vezérkar támadás veszteség
Kapcsolódó cikkek