Közélet

Késsel támadtak a pekingi izraeli követség egy alkalmazottjára – videó

A Hamász október 13-át a „düh napjának” nyilvánította. Már az előző napokban is megszaporodtak a palesztinok melletti szimpátiatüntetések és a zsidók elleni támadások Nyugat-Európában. Peking nem tűnt valószínű helyszínnek.

A pekingi izraeli követség egy alkalmazottját érte késes támadás pénteken. Az áldozatot kórházba szállították, az állapota stabil – derül ki az izraeli külképviselet közleményéből.

A támadást a követségen történt, a körülményeit még vizsgálják – írja a Financial Times. Azonban korábban a Hamász vezetése pénteken a világméretű „düh napjának” megtartására szólított fel, arra kérte a szervezet híveit világszerte, hogy támadjanak zsidó célpontokat. A palesztin terrorszervezet, amely uralja a Gázai övezetet, szombaton indított meglepetésszerű támadást Izrael ellen.

Peking nem tűnt valószínű helyszínnek egy ilyen támadásra.

A Chinese paramilitary policeman stands guard at the entrance to the Israeli embassy in Beijing on October 13, 2023, after an embassy employee was attacked elsewhere in the city. An Israeli embassy worker in Beijing was attacked on October 13, Israel's foreign ministry said. (Photo by MICHAEL ZHANG / AFP)
A pekingi izraeli nagykövetség. Nem itt történt a késes támadás.
Fotó: Michael Zhang / AFP

 

Késes támadás Franciaországban is

Ugyancsak pénteken egy francia középiskolában egy volt diák Allahu Akbar felkiáltással támadott az iskola tanáraira, akik közül az egyik életét vesztette. A terroristát őrizetbe vették a hatóságok.

Csütörtökön Vang Ji kínai külügyminiszter nemzetközi békekonferencia megrendezését sürgette. A kínai diplomácia vezetője egyúttal hangsúlyozta, hogy Peking ellenez minden olyan cselekményt, amely árt a polgári lakosságnak, és elítélte a nemzetközi jog megsértését is.

Izraeli háború: ahogy bejelentették az újabb budapesti tüntetést, már be is tiltotta a rendőrség

Többen is próbáltak szimpátiatüntetést szervezni, azonban Magyarország nem engedi a terrorszervezetek melletti kiállást.

 

izraeli háború Allahu Akbar támadás Hamász
Kapcsolódó cikkek