Közélet

Megszólalt Bagdy Emőke fiának ikertestvére: kamera rögzítette a férfi meggyilkolását

Bagdy Emőke lánya azt mondta, hogy aljas szándékból, előre kitervelten, nyereségvágyból ölték meg a testvérét.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy az Amerikai Egyesült Államokban brutálisan meggyilkolták a klinikai szakpszichológus, Bagdy Emőke fiát. Az elkövető egy 18 éves férfi, minden valószínűség szerint egy vagy több társa segítségével követte el a gyilkosságot. A hatóságokat az állítólagos tettes maga értesítette, abból az apartmanból hívta fel őket, ahol Császár Zsolt tartózkodott.

CCTV Security camera on building wall.
Fotó: Shutterstock

Az áldozat ikertestvére, dr. Császár-Nagy Noémi a Blikknek azt mondta, hogy aljas szándékból, előre kitervelten, nyereségvágyból ölték meg a testvérét. „Csak egy öreg autó és egy mobil megszerzése volt a céljuk” – mondta. A lap szerint a férfi ikertestvére az egyetlen, aki betekinthet a rendőrségi iratokba és bár a nyomozás folyik, az már most egyértelmű, hogy Jackson vallomása – miszerint egy szóváltás hevében önvédelemből szúrta le  a férfit – nem áll meg a lábán.

Több elkövető volt, a bátyámat tőrbe csalták. Mindenkinek megvolt a maga dolga, mindenről van kamerafelvétel, dokumentumok, tanúk.

– mondta. Császár-Nagy Noémi azt is elmondta, hogy azért érkeztek Arizonába, hogy hazavigyék Császár Zsolt testét, és hogy Magyarországon tartják majd a gyászszertartást. A procedúra meglehetősen bonyolult, mert amerikai és magyar állampolgár is volt. 

„Ráadásul csak én járhatok el az ügyben, mert én vagyok az egyetlen közvetlen hozzátartozó. 

A 83 éves édesanyám nem terhelhető azzal, hogy utazzon 27 órát, szálljon át kétszer és tárgyaljon a kórboncnokokkal és a hivatalokkal ” – mondta el a testvér. 

 

Bagdy Emőke vallomás gyilkosság
Kapcsolódó cikkek