Közélet

Az amerikai után a német hadügyminiszter is Kijevbe látogatott

Németország továbbra is küld katonai támogatást Ukrajnának.

Váratlanul Kijevbe látogatott Boris Pistorius német hadügyminiszter kedden, hogy ukrán kollégájával, Rusztem Umerovval tárgyaljon az Ukrajnának nyújtott német támogatás megerősítéséről – olvasható a német hadügyi tárca közleményében.

UKRAINE-GERMANY-DEFENCE-DIPLOMACYGerman defence minister Boris Pistorius boards a train bound for Kyiv, in the east Polish border town of Przemysl on November 20, 2023. The German defence minister arrived in the Ukrainian capital on Tuesday morning for a surprise visit. (Photo by INA FASSBENDER / AFP)
Boris Pistorius vonattal utazott Kijevbe.
Fotó: AFP

A megbeszélésen szóba került az ukrán katonák kiképzése és a katonai segítségnyújtás is. A látogatáson a tárgyalások mellett Pistorius koszorúzáson is részt vesz a Majdan téren, és felkeres egy ukrán kiképzőközpontot is.

Pistoriusnak miniszterként ez a második kijevi útja, már februárban is járt az ukrán fővárosban. Egy nappal Pistorius látogatása előtt, hétfőn Lloyd Austin is ellátogatott Kijevbe.

Németország a múlt hónapban 1 milliárd eurós fegyverszállítást jelentett be Ukrajna számára, többek között az ukrán légvédelem megerősítésére.

 

Boris Pistorius Rusztem Umerov háború Ukrajna orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek