BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
20220613 Hajdúszoboszló-Nagyhegyes között.

Áthaladt Hajdú-Bihar megyén is a katonai konvoj.

Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló

Harckocsik lepték el Fejér vármegyét – videó

A katonai járműforgalom a novemberi NATO-hadgyakorlattal függ össze. A következő hetekben a honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve az együttműködését a civil közigazgatással.

Hatalmas katonai konvoj érkezett Tata felől Fejér vármegyébe. A menetoszlop a korábban bejelentett NATO-hadgyakorlat részeként halad végig a vármegye útjain – írja a Feol.hu. A lap egyik olvasója videót is küldött a nem mindennapi látványosságról.

20200317 Debrecen
fotó: Matey Istvn MI Hajdú-Bihari Napló

Vonul a katonai konvoj az autópályán.

A képen:
Ural-375 típusú szállító jármű
NATO-hadgyakorlatot tart a Magyar Honvédség.
Fotó: Matey István

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a Magyar Honvédség Adaptive Hussars 23 elnevezéssel, NATO-erők részvételével többnemzeti, országos hadgyakorlatot tart novemberben, amelyen az ország védelmi képességeit tesztelik. A következő hetekben a honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve az együttműködését a civil közigazgatással.

A katonai járműforgalom leginkább az M0-s, az M3-as és az M7-es autópályákat, valamint a 7-es és a 8-as főutakat érinti, de vasárnap a levegőben láthatnak Szolnokról Pápára tartó ZLIN repülőgépeket és Airbus helikoptereket is.

A honvedelem.hu arról ír, hogy az érintett utakon közlekedők a tréleren AN-2 Naszádokat, PTSZ úszó szállító járműveket, valamint „saját lábon” közlekedő BTR-80 harcjárműveket is láthatnak a korábban megszokott katonai személy-, teher-, illetve speciális (logisztikai) gépjárművek mellett.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.