Közélet

Hatalmas vihar tombolt a Krím-félszigeten, félmillió ember maradt áram nélkül

A Krím-félszigeten pusztító vihar fennakadásokat okozott az energiaellátásban. Félmillió ember maradt áram nélkül. Több épület és jármű megrongálódott, egy embert eltűntnek nyilvánítottak.

Csaknem félmillió ember áramellátását szakította meg hétfőre virradóra a vihar a Krím félszigeten.

Fotó: Anton Gerashchenko / X

Oleg Krjucskov, az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím vezetőjének tanácsadója közölte, hogy a vihar miatt – amelyben a széllökések sebessége elérte az óránkénti 140 kilométert – 

a félsziget 498 ezer lakosa maradt áramellátás nélkül. 

A félszigeten négy ember megsérült, egyet pedig eltűntnek nyilvánítottak.

Az ítéletidő miatt Szevasztopolban a szociális szféra alkalmazottjai számára, a Krímben pedig általános munkaszüneti napot hirdettek hétfőre.

Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója a Telegram csatornáján arról számolt be, hogy a kikötővárosban több tucat fa kidőlt, három épület homlokzata és 17 jármű megrongálódott, három ember sérüléseket szenvedett. A félszigeten több utat lezártak.

A Kercsi-szoros keleti partján, Tamany kikötőjében a vihar leszakított horgonyáról és Anapa közelében zátonyra sodort egy belize-i zászló alatt közlekedő szárazáruszállító hajót. A Blue Shark fedélzetén 21 fős, szíriai, indiai és egyiptomi állampolgárságú legénység tartózkodik.

Moszkva három repülőterén 15 repülőjárat késését és további négy törlését jelentették be hétfő reggel a hóesés és jeges eső miatt.

 

félsziget áramellátás vihar Krím Szevasztopol
Kapcsolódó cikkek