Közélet

Hazaengedték a kórházból a Nemzeti Színház megsérült színészét

Elhagyhatta a kórházat Horváth Lajos Ottó, aki színészkollégájával, Szász Júliával zuhant több métert a Nemzeti Színház díszletéről pénteken, a Rómeó és Júlia előadása közben.

Szász Júlia után Horváth Lajos Ottó is távozhatott a kórházból a Nemzeti Színház Facebook-oldalán közzétett csütörtöki bejegyzése szerint. A színész a múlt héten szenvedett súlyos balesetet, miután több métert zuhant a Nemzeti Színház díszletéről a Rómeó és Júlia előadása közben.

20231016 Budapest
Az Aranyhajú hármasok című darab olvasópróbája
fotó: Teknős Miklós (TEK)
Magyar Nemzet
képen: Horváth Lajos Ottó
Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház színésze
Fotó: Teknős Miklós

A két színészt végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, és még aznap megműtötték őket. A baleset miatt hétfőn Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója lemondott tisztségéről, ám ezt Csák János kulturális miniszter nem fogadta el.

Vidnyánszkyt azóta sokan próbálták marasztalni, ám a színházi vezető azóta megerősítette, hogy távozni készül posztjáról, mint mondta, ő nem felajánlotta lemondását, hanem felmondott. Döntését a színészek iránt érzett felelősségével indokolta, és az ügyet becsületbelinek nevezte.

Az ügyben rendőrségi vizsgálat is indult foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával.

 

Csák János Rómeó és Júlia Horváth Lajos Ottó Nemzeti Színház baleset
Kapcsolódó cikkek