Közélet

Külföldi, polgári hajót talált el egy orosz rakéta Odesszában

A libériai zászló alatt közlekedő hajó legényégéből többen is megsebesültek.

Egy libériai zászló alatt közlekedő polgári hajót talált el egy orosz rakéta, amikor az elérte Odessza kikötőjét – közölte a déli ukrán erők műveleti parancsnoksága a Telegram közösségi oldalon.

A rakétatámadás megsebesítette három Fülöp-szigeteki tagját a hajó legénységének, egyiküket kórházba is kellett szállítani. A támadás megölt egy hajóirányítót és megsebesített egy kikötői dolgozót is. Az ukránok szerint 

a H-31 típusú lokátorromboló rakétát a Fekete-tenger felől, egy taktikai repülőgépről indították.

Fotó: AFP

A szomszédos Herszon megye kormányzója, Olekszandr Prokugyin pedig arról számolt be a Telegramon, hogy délután az orosz erők ismét tüzérségi támadást hajtottak végre Herszon városa ellen, aminek következtében egy helyi lakos megsebesült, károk keletkeztek több lakóházban és közlekedési eszközben.

Szintén a Telegramon Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója arról írt, hogy az orosz hadsereg a nap folyamán nyolcszor mért csapást Nyikopol városra és környékére kamikaze drónokkal és tüzérséggel, a támadások következtében egy ember szenvedett sebesüléseket. Közlése szerint károk keletkeztek egy adminisztratív épületben és villanyvezetékekben, továbbá 14 családi házban, 13 melléképületben és három személygépkocsiban.

 

orosz rakéta Dnyipropetrovszk Odessza
Kapcsolódó cikkek