BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magasrangú orosz tisztekre csaptak le az ukránok

Egy friss ukrán katonai közlés szerint ukrán erők magas rangú orosz katonatisztek egy csoportját támadták Herszon megyében, és állításuk szerint a tisztek belehaltak a támadásba.

Egy szerdai ukrajnai katonai jelentés szerint rakétatalálat ért egy épületet a herszon megyei Juvilejne településen, amelyben állítólag öt magas rangú orosz katonatiszt tartózkodott, és mind az öten életüket vesztették a robbanásban – állítja az ukrán Nemzetiellenállás-központ.

Military mobility of the Ukrainian soldiers in UkraineKHERSON, UKRAINE - NOVEMBER 09: Sapers of Ukrainian armed forces inspect an area for mines and unexploded shells as Russia - Ukraine war continues, near Kherson, in Kherson region, Ukraine on November 9, 2023. (Photo by Viacheslav Ratynskyi/Anadolu via Getty Images)
Fotó: Getty Images

Az orosz katonai egységek állítólag egy találkozó miatt tartózkodtak az épületben a támadás idején, ezt helyi lakosok is megerősítették – írja a The Kyiv Independent.

A jelentés nem tisztázta sem az orosz egységek pontos helyzetét, sem a találkozó célját, azt viszont kijelentette, hogy mind az öt magas rangú tiszt meghalt a támadásban.

A Nemzetiellenállás-központ közzétett egy képet a Telegramon, amelyen jól látszik, hogy az orosz zászlóval jelzett adminisztratív épület komolyan megrongálódott. Az épület közelében több megsérült autó is található, köztük olyanok is, amelyek, úgy tűnik, az orosz csapatok „rendfenntartó egységeihez” tartoznak.

Az oroszok sem kímélték Ukrajnát az éjszaka folyamán: drónokkal és robotrepülőkkel támadtak több ukrán célpontot is. A támadó drónokat Odessza, Dnyipropetrovszk, Kijev, Herszon és Zaporizzsja felett lőtték le.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.