Közélet

Elhunyt Andre Braugher, a Brooklyn 99 sztárja

Andre Braugher rendkívül termékeny színész volt, karrierje során 65 filmben és sorozatban szerepelt. Tizenegy Emmy-jelölésből kettőt váltott szoborra. Legismertebb szerepe Ray Holt kapitány volt a Brooklyn 99 című sorozatban.

Meghalt Andre Braugher, a Brooklyn 99 és több mint hatvan egyéb film és sorozat Emmy-díjas sztárja. Az amerikai színész 61 éves volt.

60th New York Film Festival - "She Said" Red Carpet
NEW YORK, NEW YORK - OCTOBER 13: Andre Braugher attends the red carpet event for "She Said" during the 60th New York Film Festival at Alice Tully Hall, Lincoln Center on October 13, 2022 in New York City. (Photo by Dia Dipasupil/Getty Images for FLC)
Andre Braugher 61 éves volt.
Fotó: Getty Images

Andre Braugher 1989-ben kezdte színészi pályafutását, azóta 65 filmben és sorozatban szerepelt – írta meg az Origo. Legismertebb karaktere Ray Holt kapitány volt, a brooklyni rendőrkapitányság vezetője. Braugher pályafutása során két Emmy-díjat kapott a Gyilkos utcákért, illetve a Thief című sorozatért, valamint további kilenc jelölés is fűződik a nevéhez. A Brooklyn 99-ben több mint 150 részen keresztül játszotta Holt kapitányt.

Andre Braugher Chicagóban született 1962-ben. Először a Stanford Egyetemen szerzett diplomát, majd a The Juilliard School dráma szakát is elvégezte. A színész még hétfőn hunyt el, a haláláról csak annyit tudni, hogy egy gyors lefolyású betegség vetett véget az életének.

Színésztársai gyászolják és tisztelegnek a tehetsége előtt. A Brooklyn 99-ben volt színésztársa Terry Crew, aki azt írta:

Megtiszteltetés számomra, hogy ismerhettelek, veled nevethettem, és nyolc évet tölthettünk együtt a sorozatban. Fáj, hogy ilyen hamar itt hagytál minket. Örökké hálás leszek a tanításaidért és tanácsaidért.

 

 

Emmy-díj Andre Braugher Brooklyn 99 Terry Crew holt kapitány
Kapcsolódó cikkek