Közélet

Küszöbönálló londoni baki: a kormányfőket kizárták a kormányfői rezidenciáról

Rishi Sunak brit és Mark Rutte holland miniszterelnök jelenetéről videó is készült. Végül valaki bentről megszánta a politikusokat, és ajtót nyitott nekik.

Rishi Sunak brit és Mark Rutte holland miniszterelnök egy fotó erejéig pózolt a Downing Street 10., vagyis a brit miniszterelnöki rezidencia előtt, ám ami ezután történt, arra nem számítottak: miután a kézfogásos fotó után be akartak menni az ajtón, döbbenten tapasztalták, hogy az zárva van.

Fotó: Justin Tallis / AFP

Sunak és a miniszterelnöki pozícióból hamarosan távozó Rutte ezután tétován keresték talán a kulcsot, mindenesetre lerítt róluk a tanácstalanság, míg végül valaki belülről ki nem nyitotta az ajtót.

A két kormányfő egyébként kérdések széles körét vitatta meg szerdán, köztük a közel-keleti konfliktust, az ukrajnai háborút és az illegális bevándorlást – írja a The Telegraph. A kínos találkozó lehet, hogy az utolsó a két politikus között, ugyanis a holland miniszterelnöki posztot négy cikluson át betöltő Rutte korábban bejelentette, hogy visszavonul a politikától, miután a holland választást Gert Wilders pártja nyerte a múlt hónapban.

 

Rishi Sunak Mark Rutte Downing Street
Kapcsolódó cikkek