BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Top terrorista vezért semlegesített az izraeli hadsereg

A főleg Ciszjordániában működő Abdallah Abu Shalal állítólag épp egy támadást szervezett, amikor dróncsapást indítottak ellene. Az izraeli hadsereg közölte, hogy az akció sikeres volt: a terrorvezért szállító autó felrobbant.

Az izraeli hadsereg (IDF) megerősítette, hogy dróncsapást hajtott végre a Balata tábor közelében, a célpont pedig a Ciszjordániában lévő terroristák egy magas rangú vezetője, Abdallah Abu Shalal volt. A közlés szerint az akció sikeres volt, állításuk szerint a terrorista vezér egy küszöbön álló támadást tervezett.

Izraeli katonák (képünk illusztráció). Fotó: Jack Guez / AFP

Az Abu Shalal vezette terroristasejt elleni csapás után fegyvereket találtak a megsemmisített autóban. A többi tagot nem azonosították azonnal. A The Times of Israel értesülése szerint a hadsereg közölte, hogy 

Abu Shalal volt a felelős a közelmúltban elkövetett támadások sorozatáért, köztük a jeruzsálemi Shimon Hatzadik negyedben történt lövöldözésért is,

valamint egy bomba elhelyezéséért, amely megsebesített egy katonát. A jeruzsálemi lövöldözésben két izraeli civil is megsebesült. A hadsereg tájékoztatása szerint Abu Shalal pénzügyi támogatást és utasításokat kapott Irántól, gázai terrorcsoportoktól és a tengerentúlról, így valószínűsíthető, hogy együtt dolgozott a Hamásszal is. Palesztin források szerint három ember halt meg az autóját ért csapásban.

Kedden Irán legfőbb politikai és vallási vezetője dicsérte a jemeni húszi lázadókat, amiért a palesztinokkal való szolidaritásból és Izraellel való szembenállásuk jeleként hajókat támadnak meg a Vörös-tengeren. „A jemeni nép és az Anszar al-Allah valóban nagyszerű munkát végzett, ami annak bizonyítéka, hogy Allah tanítását követik. Bízunk abban, hogy erőfeszítéseik győzelemre vezetnek” – idézte a 84 éves vezető szavait az IRNA.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.