Közélet

Tovább hullanak az orosz vadászgépek – lassan már tízhez közelít az ukrán trófeák száma

Ukrajna újabb orosz vadászgépet semmisített meg, lassan már tízhez közelít a lelőtt gépek száma. Az oroszok kemény veszteségeket szenvednek el a kémrepülők terén is, ugyanis már két A–50-es gépet semmisítettek meg az ukránok.

Az ukrán légvédelem újabb orosz vadászgépet semmisített meg a keleti fronton – jelentette be Mikola Olescsuk, a légierő parancsnoka. Az elmúlt hónapok alatt több orosz gépet semmisítettek meg az ukránok, köztük két A–50-es nagy hatótávolságú radarérzékelős orosz kémrepülőgépet, melyek darabonként 330 millió dollárba kerültek.

Zhukovsky,,Moscow,Region,,Russia,-,August,30,,2015:,Sukhoi,Su-34
Fotó: Shutterstock

Olescsuk parancsnok a Telegramon jelentette be, hogy hétfőn sikeres rakétatámadásokat hajtottak végre egy Szu–34-es orosz vadászgép ellen. „Ez nem lesz mindig így” – tette hozzá a parancsnok. A The Kyiv Independent idézte Olescsuk szavait:

Azt tanácsolom a megszállóknak, hogy minden indulás előtt nézzenek rá a hozzátartozóikra, mert nem lehet tudni, ki lesz szerencsés vagy éppen balszerencsés.

Ukrajna februárban több Szu–34-es és Szu–35-ös vadászgépet semmisített meg, valamint a két A–50-es kémrepülőt. Február 19-én a Világgazdaság arról számolt be, hogy az ukrán légierő hétfőn reggel további két orosz vadászgépet semmisített meg. A haditudósítás szerint egy Szu–34-es és egy Szu–35-ös gépet lőttek le, miután múlt hét végén is több ellenséges légi egységet semlegesítettek. Szombaton Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka arról adott hírt, hogy az ország keleti részén három orosz vadászgépet – két Szu–34-es vadászbombázót és egy Szu–35-ös vadászrepülőgépet – lőttek le.

 

ukrajna Szu – 34 A-50 Szu-35 háború
Kapcsolódó cikkek