Közélet

217 alkalommal oltottak be Covid ellen egy német férfit

Egy német férfi magánúton, 29 hónap alatt adatott be magának nyolc különböző készítményt. Ennek ellenére immunrendszere tökéletesen működik.

Egészséges az a német férfi, aki állítása szerint, személyes okokból 217 alkalommal adatta be magának a koronavírus elleni védőoltást – írta az euronews.com.

Fotó: AFP

Ebből 134 oltást hivatalosan is tudott igazolni.

A Erlangen-Nürnbergi Egyetem kutatócsoport vizsgálta a 62 éves férfi esetét, akinek az immunrendszere tökéletesen működik. Vérében a Covid elleni antitestek nagyobb számban fordulnak elő, mint aki csak három oltást kapott.

A német sajtó szerint a férfi magánúton, 29 hónap alatt tudta beadatni magának az oltásokat. A kutatócsoport azt is megtudta, hogy nyolc különböző készítményt kapott. Az egyetem orvosai felhívták a figyelmet arra, hogy

nem támogatják a hipervakcinációt.

A férfin végzett tesztek eredményei pedig nem voltak elegendőek ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjanak le, nem is beszélve a nagyközönségnek szóló ajánlásokról.

A jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy továbbra is a háromadagos oltás a legkockázatmentesebb megoldás a koronavírus ellen.

 

Covid koronavírus oltás orvos
Kapcsolódó cikkek