Közélet

Egy amerikai zsoldos súlyos ukrán lőszerhiányról számlt be a Business Insidernek

Sürgősebben van szükség azokra a fegyverekre, amelyek életben tartják a katonákat és megakadályozzák Oroszország területfoglalását, mint a drága tankokra vagy egyéb járművekre.

Az Ukrajna oldalán harcoló amerikai veterán, Jonathan Pockett azt állítja, hogy az ukrán hadsereg katonáinak nagy szükségük van tüzérségi lövedékekre és lőszerekre. Erről a Business Insidernek adott interjújában beszélt április 1-jén.

Military training of Ukrainian army continues in Donetsk Oblast
A kép illusztráció Fotó: Anadolu via AFP

Véleménye szerint Ukrajnából nagyon hiányzik a lőszer, az aknák, a aknavető, a rakéták és a tüzérségi lövedékek. Elmondta, hogy amikor a beosztása miatt egy másik csoportba helyezték át, az őt helyettesítő katonák lőszert és gránátot kértek tőle.

„Minden olyan kétségbeesésig fajult, hogy szó szerint indulásunk előtt kivettük az összes tárat, kivettük az összes töltényt, és visszaraktuk az üres tárakat, majd elvettük az összes gránátot, és azt mondtuk: Srácok, szükségetek van erre" – mondta Poquette.

Elmondta, hogy a fegyverekben és felszerelésekben régóta fennálló hiány azt jelenti, hogy sürgősebben van szükség azokra a fegyverekre, amelyek életben tartják a katonákat és megakadályozzák Oroszország területfoglalását, mint bármire, ami segíthet a hosszabb távú tervezésben vagy a távolsági támadásokban.

Ami most számít, az a „lőszer, gránátok, agyagos aknák vagy más típusú aknák, rakéták, különféle rakétarendszerek”. – Mit tud egy tank? – kérdezte retorikusan, mondván: "Nem annyi, mint 50 000 tüzérségi lövedék, 5 000 aknavető lövedék."

 

Ukrajna tüzérségi lövedék hiányzik ukrán orosz háború lőszer
Kapcsolódó cikkek