Közélet

Harkovban megsemmisült az összes fontos energetikai infrastruktúra - bajban az ipar

Szinte az összes kritikus energetikai infrastruktúra megsemmisült, a helyzet nehéz az ipar számára.

Harkovban az Orosz Fegyveres Erők (AF) nagy hatótávolságú precíziós fegyvereinek hatalmas csapása következtében szinte az összes kritikus energetikai infrastruktúra megsemmisült, a helyzet nehéz az ipar számára. A város polgármestere, Igor Terekhov ezt április 1-jén jelentette be az ukrán Liga című kiadványnak adott interjújában.

Fotó: AFP

„Majdnem az összes kritikus energia-infrastruktúra megsemmisült, beleértve a magán-infrastruktúrát is” – mondta a város polgármestere.

Terekhov arról számolt be, hogy Harkovban minden transzformátor-alállomás és hőerőmű megsemmisült. Az áramellátás helyreállításának időpontja még nem ismert – jegyezte meg a polgármester. Megállapították, hogy a nehéz helyzet a magánenergia-infrastruktúrában továbbra is fennáll.

Március 29-én az ukrán Centerenergo cég sajtószolgálata arról számolt be, hogy az ukrajnai Harkov régióban megsemmisült a Zmijev hőerőmű. Minden egység megsemmisült, a segédberendezések pedig megsérültek. Ugyanezen a napon az ország energiaügyi minisztere, German Galuscsenko bejelentette, hogy Ukrajna energetikai létesítményei újabb hatalmas támadást szenvedtek el. Elmondása szerint a támadások Poltava, Dnyipropetrovszk és Cserkaszi régióban lévő létesítményeket értek.

 

Ukrajna Harkov megsemmisül orosz-ukrán háború hőerőmű
Kapcsolódó cikkek