Közélet

Újabb ukrán csapás az orosz olajfinomítók ellen – kigyulladt egy üzemanyagraktár

Ukrán dróntámadásban kigyulladt egy orosz üzemanyagraktár. Az ukránok Moszkva energiabevételeit és a hadseregre fordítható forrásait próbálják Oroszország olajfinomítói elleni támadásaikkal csökkenteni.

Ukrán dróntámadásban kigyulladt egy orosz üzemanyagraktár – közölte az Oroszország nyugati részén fekvő Szmolenszk régió kormányzója szombaton. A régió központja ellen indított támadást visszaverték Vaszilij Anohin tájékoztatása szerint.

Elimination of consequences of Russian missile attack on Dnipro
Fotó: ZUMAPRESS.com

A terület kormányzója a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson tudatta, hogy a drón helyi idő szerint hajnali két órakor Kerdem térségében egy ipari létesítményt támadott.

A légvédelmi erők megsemmisítették a drónt. A lezuhanó törmelék eltalált egy üzemanyagot tartalmazó tartályt, amely ennek következtében felgyulladt

– magyarázta a kormányzó.

Ukrajna az év eleje óta fokozta a világ második legnagyobb olajexportőrének számító Oroszország olajfinomítói elleni támadásait, hogy ezzel próbálja csökkenteni Moszkva energiabevételeit és a hadseregre fordítható forrásait.

Közben Szergej Sojgu bejelentette: drón- és robotfejlesztő, valamint -gyártó központot hoz létre az orosz védelmi minisztérium. A tárcavezető a moszkvai katonai körzet drónok tesztelésére is használt lőterét ellenőrizte.

Az ukrajnai konfliktusban eddig több ezer pilóta nélküli légi járművet vetettek be a felek az ellenséges erők követésére, a tüzérség irányítására és a célpontok bombázására.


 

üzemanyagraktár Szmolenszk Vaszilij Anohin dróntámadás
Kapcsolódó cikkek