BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 824. napja – Rekordtávolságról támadt egy ukrán drón, közel kétezer kilométert tett meg

Ukrainian army launches drone for operations over Bakhmut
Összefoglaló:

Rekordtávolságot tett meg egy ukrán katonai drón: mintegy 1800 kilométert repült, majd sikeres támadást hajtott végre a Voronezh M orosz radar az Orenburg megyei Orszk városában. Az ukrán katonai hírszerzés (HUR) szerint a háború kezdete óta Ukrajna először támadott meg egy orszki létesítményt, amely egyelőre a legtávolabbi orosz célpontnak számít.

Ukrainian army launches drone for operations over Bakhmut, ukrán drón, rekordtávolságot tett meg
Rekordtávolságról támadt egy ukrán drón, közel kétezer kilométert tett meg / Fotó: Anadolu via AFP

Az orosz média vasárnap azt állította, hogy egy drón zuhant le Orszk külvárosában, Novoorszk kerületben, és állítólag egy katonai létesítményt vett célba. Károkról vagy áldozatokról nem számoltak be. A katonai hírszerzés forrása a The Kyiv Independentnek elmondta, hogy a támadás következményeit még tisztázzák.

A voronyezsi radar egy korai figyelmeztető berendezés, amely nagy távolságú légtérfigyelést biztosít, a ballisztikus rakéták támadásaira és a repülőgépekre összpontosítva.

A radar működési hatótávolsága akár 6 ezer kilométerre is kiterjedhet. Április elején Ukrajna egy módosított Aeroprakt A-22-es repülővel hajtotta végre addigi legmélyebb támadását Oroszország területén, Tatárföldön. Az orosz tisztviselők szerint a támadás csaknem 1300 kilométerre volt az orosz–ukrán határtól. Egy kijevi forrás szerint sikerült csapást mérniük egy olyan helyszínre, ahol nagy hatótávolságú orosz drónokat gyártottak.

Az orosz hadsereg szombaton elfoglalta a harkivi régióban lévő Beresztove települést,

miközben az elmúlt nap folyamán a hatból öt frontszakaszon előrenyomult, és három ukrán ellenrohamot vert vissza. A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek  csaknem 1600 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezési vonal mentén. A védelmi minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett hét lőszerraktárt, kilenc páncélozott harcjárművet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.