BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási tűz ütött ki több olajtárolóban egy ukrán dróntámadás miatt – videó

Több olajtároló tartály is kigyulladt Oroszországban, a rosztovi régióban egy dróntámadást követően. Halálos áldozatokról egyelőre nem lehet tudni.

Egy ukrán dróntámadás során hatalmas tűz ütött ki egy olajtárolóban Oroszország területén. A támadás Azov városában történt, Vaszil Golubev, a Rosztovi terület kormányzója a Telegramon arról számolt be, hogy a támadás során nem halt meg senki, a rendkívüli helyzetek minisztériumának egysége szervezte meg a nyílt tűz oltását.

Rosztov-na-Donu, 2024. június 18.A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának felvételén tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén, miután egy ukrán dróntámadásban kigyulladt egy olajtároló Rosztov-na-Donuban 2024. június 18-án.MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma
Fotó: MTI

Az orosz Telegram-csatornák azt írják, hogy ezt megelőzően a helyi lakosok 5 robbanást hallottak. Később az Orosz Föderáció Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma arról számolt be, hogy 5000 köbméter kőolajtermék égett – írta a Pravda

Tűzoltóautót küldtek a helyszínre. Az oltásban 73-an vettek részt, személyi sérülés nem történt

– közölte a minisztérium.  

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy rekordtávolságot tett meg egy ukrán katonai drón: mintegy 1800 kilométert repült, majd sikeres támadást hajtott végre a Voronezh M orosz radar az Orenburg megyei Orszk városában. Az ukrán katonai hírszerzés (HUR) szerint a háború kezdete óta Ukrajna először támadott meg egy orszki létesítményt, amely egyelőre a legtávolabbi orosz célpontnak számít. 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.