BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint egy tucat rakétát lőttek ki Ukrajnára, a légvédelem nem remekelt

Az oroszok több mint egy tucat rakétával támadták meg Ukrajnát. A légvédelem hét lövedéket elhárított, illetve több drónt is megsemmisített. A becsapódó rakéták több megyében is kárt tettek.

Az ukrán hadsereg pénteken közölte, hogy erői 14 rakétából hetet lelőttek, és elpusztították mind a 17 drónt, amelyeket Oroszország indított az ország nyugati részén az éjszaka folyamán végrehajtott támadások során.

rakéta
Ukrajna
légvédelem
Több mint egy tucat rakétát lőttek ki Ukrajnára, a légvédelem nem remekelt / Fotó: AFP

Az orosz erők kritikus infrastruktúrát és katonai objektumokat vettek célba a támadás során 

– közölte Illja Jevlas, a légierő szóvivője az állami televízióban. Elmondta: Zaporizzsja megyét három Iszkander-M ballisztikus rakétával támadták, míg egy Kinzsal típusú hiperszonikus rakéta Hmelnickij megye felé tartott, ahol azonban nem ért célba.

Hmelnyickij megye kormányzója szerint az ukrán hadsereg 11 légi célpontot semmisített meg a régió felett. Az egyik támadás során tűz keletkezett a települési infrastruktúrában, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

Putyin meghirdette békefeltételeit: ezekkel a feltételekkel állítják le a támadásokat

Az államfő szerint amint teljesülnek a feltételek, az orosz csapatok azonnal beszüntetnek minden támadást. Putyin feltételei között szerepel, hogy Ukrajnának több régióból is ki kell vonnia csapatait, és le kell mondania a NATO-csatlakozási terveiről.

Zaporizzsja kormányzója elmondta, hogy egy rakéta nyílt területen csapódott be, ahonnan sem károkról, sem áldozatokról nem érkezett jelentés. Dnyipropetrovszk megye kormányzójának közlése szerint abban a térségben sem hallgattak a fegyverek: a légierő öt drónt semmisített meg e terület felett.

A Reuters brit hírügynökség 

egy szemtanúra hivatkozva azt írta, hogy pénteken robbanás hangja hallatszott a főváros, Kijev melletti térségben, ahol légiriadót rendeltek el. 

A Szuszpilne közszolgálati műsorszolgáltató szintén helyi lakosokat idézett, akik szerint robbanásokat hallottak a nyugati Hmelnyickij régióban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.