Háromszorosára nőtt az élő magyar művészek aukciós forgalma 2022-ben, és elérte az 1,6 milliárd forintot – mondta a VG Podcastnek a Műtárgy.com alapító-ügyvezetője, Kollmann Szilvia, aki szerint Bozó Szabolcs megváltoztatta az erőviszonyokat a rangsorban, a tavaly elért eredményei rögtön a ranglista élére repítették. Érdekesség, hogy 

előtérbe kerültek a művésznők, Keserü Ilona, Maurer Dóra, Molnár Vera és Ackermann Rita egyaránt megtöbbszörözték a forgalmukat.

 Budapest, 2022. szeptember 22.Érdeklődők a Regőczi Alapítvány októberi jótékonysági aukciójának tételeit felvonultató kiállítás megnyitóján a fővárosi Nagyházi Galériában 2022. szeptember 22-én. A szeptember 23-tól látható tárlaton a látogatók tíz napon át szemlélhetik meg az Áder János és felesége, Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke által felajánlott több mint 220 tárgyat. Az árverést október 5-én rendezik.MTI/Bruzák Noémi Budapest, 2022. szeptember 22.
Érdeklődők a Regőczi Alapítvány októberi jótékonysági aukciójának tételeit felvonultató kiállítás megnyitóján a fővárosi Nagyházi Galériában 2022. szeptember 22-én. A szeptember 23-tól látható tárlaton a látogatók tíz napon át szemlélhetik meg az Áder János és felesége, Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke által felajánlott több mint 220 tárgyat. Az árverést október 5-én rendezik.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A már nem élő művészek iránti érdeklődés nem nőtt jelentősen, az aukciós piacuk hasonló évet zárt, mint 2021-ben. A árszórás azonban igen nagy közöttük. Érdemes kiemelni Hantai Simont, aki több, a Sotheby’snél és Christie’s Paris-nál eladott művének köszönhetően a lista második helyére került, és Vaszary Jánost, aki a 2022-es aukciós eredményei alapján a a rangsor harmadik helyén áll. Kollmann Szilvia szerint érdekes fejlemény volt, hogy Rippl-Rónai József a Virág Judit Galéria és Aukciósházban eladott A geszti kastély kertjében című festménye a 300 millió forintos leütési árával a valaha volt második legdrágább alkotás lett a hazai aukciók történetében.

Keresse a VG Podcastet a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast