Bár a kelet-ukrajnai, Oroszország által immár elismert szakadár-államok megszállása után az és az Amerikai Egyesült Államok is szankciókat jelentett be Oroszország ellen, ezek az intézkedések Ukrajna álláspontja szerint nem elegendőek – írta a Business Insider.

Az ukrán külügyminiszter szerdán sürgette a nyugati országokat, hogy további gazdasági szankciókat vezessenek be Oroszországgal, valamint annak elnökével, Vlagyimir Putyinnal szemben.

Dmitro Kuleba szerdán a Twitteren írt arról, hogy hazája hálás a nyugati partnerek eddigi lépései miatt, azonban úgy véli, fokozni kell a nyomást, hogy megállíthassák Putyin előre törését.

Még több csapást kell mérjünk az oroszokra. Keményen. Most.

– írta a közösségi oldalon a tárcavezető.

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia kedden erős szankciókat jelentett be, és az Európai Unió országai is megállapodtak az ukrajnai bevonulásra adott válaszlépésekről, azonban az EU mind a 27 tagországának egyet kell értenie velük, mielőtt végrehajtják őket.

Az Egyesült Államok szankciói az orosz pénzügyi intézményeket, az államadósságát és az elitet célozzák. Az Egyesült Királyság pedig az orosz bankokat és milliárdosokat vette célba.

Ausztrália szintén belengette, hogy komoly szankciókat fog bevezetni, amennyiben Oroszország további katonai lépéseket tesz Ukrajnában.