A metaverzum az egyik legkedveltebb töltelékszó az üzleti életben, mióta a Facebookot vezető Mark Zuckerberg elkezdett beszélni erről, és a Qatar Airways sem akar lemaradni a trendről – olvasható a Breaking Travel News oldalán.

A QVerse nevet viselő virtuális valóság élmény legalábbis a metaverzumba lépést ígéri, ahol megvizsgálhatjuk a dohai repülőtér prémium check-in szolgáltatását vagy éppen a társaság gépein a Business és Economy Class kabinjait. 

Qatar Airways belép a metaverzumba a „QVerse” virtuális valósággal és a világ első MetaHuman taxijával
Fotó: Qatar Airways

A leginkább egy béna számítógépes játékra emlékeztető, ám de a játékokkal szemben mindenféle célt nélkülöző virtuális valóság értelmét nehéz felfedezni, ugyanakkor a cég élén álló Akbar Al Baker szerint a virtuális élmény lehetővé teszi az utazáskedvelők számára, hogy megmerüljenek a Qatar Airways nyújtotta élményekben.

A vezető elmondta azt is, hogy a Qatar Airways az első nemzetközi légitársaság, mely bemutatja a MetaHuman nevet viselő virtuális személyzetet is ezzel összhangban, mint interaktív digitális lehetőséget.

A virtuális valóságot, melynek keretében egy repülőgépre szállhatunk fel, az Epic Games által létrehozott Unreal Engine segítségével fejlesztették – mely a világ leginkább előrehaladott valós idejű 3D felületek létrehozását célzó eszköze –, de használták hozzá a MetaHuman Creator nevű, felhőalapú alkalmazást is. A végeredmény azért elég gyenge lett, és inkább az egész metaverzum létjogosultságával kapcsolatban vet fel kérdéseket.