A hét közepén bemutatott Samsung Galaxy S24 széria már a generatív mesterséges intelligencia funkcióit tartalmazza, de a Google Pixel 8 okostelefonjai és az Apple is hamarosan csatlakozik az MI integrációjához.

rabbit R1
Fotó: rabbit.tech

Az újonnan érkezők között van a Rabbit, egy olyan okostelefon-helyettesítő hangvezérelt eszköz, amely a kérdéseinkre hangosan válaszol, és amelynek segítségével akár repülőjegyet vagy szállást is tudunk foglalni. 

A Rabbit, vagy R1, leginkább egy játékra hasonlító, -fele akkora, mint egy iPhone-, a zsebünkben is könnyen elférő, 4GB memóriával rendelkező okoskütyü. Jelenleg 199 dollárba (70 ezer forint)kerül, és előrendelésben csak az elmúlt héten, több mint 40 ezer darabot adtak el – írta a Financial Times.

Egyre többen látnak potenciált az újdonságokban, hiszen az R1 alkotóinak sikerült 30 millió dollárt begyűjteni különböző befektetőktől. 

Az Apple korábbi alkalmazottai által létrehozott Humane start-up cég, pedig már több mint 100 millió dollárt kapott befektetőktől. Az Apple-től megszokott magasabb árfekvésű termékeihez mérten, az okostelefon helyettesítésére, információ keresésére, zenehallgatásra is használható Humane AI Pin kitűző, már 699 dollárt (244 ezer forint) kell fizetni.

Az okostelefonok eladása tavaly jelentős csökkenést mutatott, azonban az új technológia terjedése és a különböző telefon-helyettesítő eszközökben való integrálása fellendítené a piacot. Hiszen csak önmagában ezeknek az eszközöknek az értékesítése, a globális okostelefon-eladások 0,1 százalékát tenné ki, ami jelenleg nagyjából félmilliárd dollár. Azonban az okostelefon-gyártók természetesen ezt a remekül jövedelmező piacot nem szeretnék kiengedni a kezükből a jövőben sem – számolt be róla a Financial Times.