Az UEFA még pénteken mutatta de a kínai autógyártót az Európa-bajnokság (június 14. és július 14.) partnereként – írta a Bild. Ez azt jelenti: a BYD többek között elektromos járműveket biztosít különböző játékosok számára a verseny ideje alatt.

Chinese firm BYD opens electric bus factory in Hungary
A BYD így kívánja magát népszerűsíteni Európában.
Fotó: Imaginechina via AFP

A BYD Europe főnöke, Michael Shu így nyilatkozott:

eltökélt szándékunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az elektromobilitást.

Hozzátette: az UEFA EURO 2024 partnereként már alig várják, hogy bemutathassák az innovatív technológiák különböző, kiváló minőségű alternatíváit a szurkolóknak szerte a világon egyengetve az utat a globális sportesemények zöldebb jövője felé.

Az unió nyomozói már keresik a fogást: büntetővámokkal sújthatja a BYD-t és más kínai gyártókat az Európai Unió

A kínai gyártmányú elektromosautók átlagosan 20 százalékkal olcsóbban kelnek el az Európai Unióban, mint a vetélytársak járművei.

A wolfsburgi autógyártót bizonyára bosszantja, hogy a németországi Európa-bajnokságon nem a Volkswagen (VW) a hivatalos partner – jegyzi meg a Bild. Mint írták, a VW mobilitási partnere volt az UEFA-tornáknak 2018 és 2022 között, beleértve az Euro 2020-at is.

Az erről készült imázsvideóban az a BYD Seal típus szerepel, amit a Szegeden felépítendő elektromosautó-gyárában is gyárt majd az európai piacra a BYD – írta a szeged.hu.