Nemzetközi gazdaság

Moody's: gyengítheti Franciaország hitelképességét az előrehozott választás

Kedvezőtlen a francia hitelképességre nézve az előrehozott parlamenti választás, amely kockázatnövelő a költségvetési konszolidációra nézve.

A Moody’snál a francia adósi besorolás Aa2, egy fokozattal meghaladja a Fitch és az S&P Global minősítését – figyelmeztetett a nemzetközi hitelminősítő kedden.

Moody's Corporation Photo Illustrations
moody's
Figyelmeztetést adott ki a Moody’s / Fotó: NurPhoto via AFP

A Moody’s rámutatott, hogy a francia adósi besorolás kilátása jelenleg „pozitív”, ami viszont „negatívra” változhat az adósságmutatók további romlásával. A Moody’s kiemelte, hogy Franciaország adósságszintje, már meghaladja a 110 százalékát, magasabb, mint a többi hasonló besorolású országé, és a hetvenes évek óta szinte folyamatosan nőtt a tartósan nagy strukturális költségvetési hiány miatt.

Emmanuel Macron elnök előrehozott parlamenti választást írt ki hétfőn, miután a hét végi európai parlamenti választáson vereséget szenvedett Marine Le Pen szélsőjobboldali pártjával szemben.

Ahogy azt korábban megírtuk, Magyarországon a helyzet változatlan, az elemzők várakozásának megfelelően a Moody’s nem nyúlt a minősítéshez, továbbra is befektetésre ajánlja hazánkat.

 

Moody ’ s francia adósi Franciaország Fitch
Kapcsolódó cikkek