Pénz- és tőkepiac

Kispapírok nagy napja

A FuturAqua és a SET Group is 7 százaléknál többet emelkedett egyetlen napon.

A magyar piac azt figyelte hétfőn, hogy a közel 2 milliárdos forgalommal meglóduló Mol, vajon teszteli-e a 2367 forintos ellenállási szintet, s megindul-e végre a várva várt kitörés? Ám délután az olajrészvény visszahuppant a 2272 forintos támaszra.

Az OTP közel 3 milliárdos forgalommal csinált egy tripla nullás napot és a szintén milliárdos forgalmat bonyolító Richter sem tudott 1 százalékot emelkedni.

Mindeközben két kispapír – a FuturAqua és a SET Group – 7 százalékot meghaladó emelkedéssel elcsente a show-t.

Ráadásul a SET közel 100 millióval még a legforgalmasabb 5 közzé is felkapaszkodott. De a FuturAqua 60 milliós forgalma is szép napi teljesítmény a kispapírok mezőnyében.

Nem valami egynapos kilengésnek, vagy háromnapos tőzsdeláznak lehettünk tanúi. Mindkét részvény jól kezdte az évet, mindkettő egyhónapos hegymenetet tudhat maga mögött. A FuturAqua 60 forintról 80 forint fölé kúszott, míg a SET 55 forintról 90 forint fölé.

Fotó: Shutterstock

És ami a legfontosabb, mindkét papírnak van sztorija, ami most megmozgatja a befektetők fantáziáját.

A SET profiltisztításba kezdett, s a jövőben vasútépítésre fókuszál.

Arról nem is szólva, hogy tőkeemeléssel apportáltak egy leánycéget, vagyis közvetve a mérlegére helyeztek egy egészen kicsi vállalatot. Ezzel egészen új értelmet adtak az üzleti modelljüknek.

A FuturAqua új fénybe helyezte a szekszárdi vízbázisát, a karantén időszakban a régi PET palackozóját üvegpalackozóvá alakította.

És környezetbarát csomagolású ásványvízzel készülnek a vendéglátóhelyek nyitására. És a vízfedezetű mellett, immár a hulladékgazdálkodással is kacérkodnak.

Futuraqua Set Group
Kapcsolódó cikkek