Amikor a Terra/Luna ökoszisztéma összeomlott, az az egész kriptopiacot a mélybe rántotta, csak a rendszeren belül 40 milliárd dollárnyi érték tűnt el, kisbefektetők sokaságának okozva érzékeny veszteségeket. Az eszközöket piacra dobó Terraform Labs vezérigazgatója, Do Kwon azonban nem csüggedt és úgy döntött, újraindítja a Lunát, ám a stabilcoin nélkül.

1240079848 Do Kwon, co-founder and chief executive officer of Terraform Labs, poses in the company's office in Seoul, South Korea, on Thursday, April 14, 2022. Kwon is counting on the oldest cryptocurrency as a backstop for his stablecoin, which some critics liken to a ginormous Ponzi scheme. Photographer: Woohae Cho/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Woohae Cho / Bloomberg via Getty Images

Az eszközből a korábbi Luna-tulajdonosok kaptak, egyfajta kárpótlásként veszteségeikért, ám talán borítékolható módon ezzel sem jártak különösen jól. A Luna 2.0 ugyanis indulását követően órák alatt vesztette el értékének kétharmadát. Miközben a kriptotőzsdéket a buktát követően sok kritika érte, hogy miért listáznak a Lunához vagy épp a Terrához hasonló eszközöket, a legnagyobb szerepelők természetesen a Luna 2.0-t is azonnal elérhetővé tették.

Az új Luna zuhanása éles ellentétben áll a többi kriptoeszköz hét végi teljesítményével, melyek valamelyest képesek voltak erősödni.