Közzétette kedden az első féléves jelentését a BIF, az ingatlanhasznosító társaság árbevétele a 2021 első félévi 2,43 milliárd forintról 3,4 milliárdra nőtt, utóbbi még kiegészült 1,2 milliárd forint egyéb működési bevétellel is. 

BIF tower Budapesti Ingatlanfejlesztő
Fotó: BIF

A működési eredmény 1,5 milliárdról a duplájára (2999 millió forintra) emelkedett. Az adózott profit 1,4-ről 3,1 milliárd forintra nőtt, vagyis 

az egy részvényre jutó eredmény 5,58 forintról 12,34-re ugrott.

A társaság saját tőkéje a 2021. végi mérlegadatokhoz képest a 2022 első félév végére 50,5 milliárd forintról 48,6 milliárd forintra csökkent, amelyben szerepet játszott az osztalékfizetés, illetve a most közölt 3,1 milliárdos nettó eredményadat.

A bif árfolyama
 

A gyorsjelentés szerint az értékesítési árbevétel mintegy 60 százalékos növekedése a bérleti szerződésekben rögzített díjak emelésének köszönhető, az egyéb működési bevételek pedig a befektetési célú ingatlanok piaci értéknövekedéséből következett. Az időszak végén a BIF 5,2 milliárd forint szabad pénzeszközzel rendelkezett, az összeg a tavaly év végi állapothoz képest 4,3 milliárd forinttal csökkent, ennyi volt a júniusban kifizetett összege. Ingatlan- vagy telekeladásból ezúttal nem képződött bevétel, 2022 második felében azonban számít a társaság ilyen pénzáramra, a korábban megkötött adásvételi szerződések alapján. A nettó adósságállomány 16,4 milliárd forint volt a félév végén.