szokásához híven Twitter szavazás segítségével igyekezett döntést hozni, ezúttal annak a kérdésében, hogy maradjon-e a cég élén. A szavazás lezárult és a többség szerint jobb lenne, ha Musk távozna a közösségi oldal éléről, igaz, az általa okozott károkat bárki is lesz az utóda, nehéz lesz felszámolnia.

Fotó: AFP

A platform felvásárlását a szólásszabadság iránti elköteleződésével indokló milliárdos, aki később igyekezett kihátrálni a szerződésből az utóbbi napokban egyre furább döntéseket hozott, így például számos vele szemben kritikus újságírót kidobott az oldalról vagy épp megtiltotta, hogy több másik oldalra linkeket tegyenek közzé a felhasználók.

A mágnás vasárnap a helyszínen tekintette meg a labdarúgó világbajnokság döntését, és könnyen lehet, hogy üzlettársai – mint a katari állami vagyonkezelő vagy egy szaúdi befektetési alap – is jelezték neki, jó lenne, ha abbahagyná az ámokfutását az oldal élén. Ezt szentesíthette a most lezárult Twitter szavazás.

Érdemes azonban azt is megjegyezni, hogy az impulzív üzletember hajlamos arra, hogy meggondolja magát, igaz, a legtöbb hasonló szavazás eredményének engedelmeskedett. A 17,5 millió szavazó 57,5 százaléka volt Musk távozása mellett, míg 42,5 százalék szerint maradnia kéne a cég élén. A Tesla-vezér Twitteres tevékenységét a villanyautó-gyártó részvényesei is kritizálták, mondván így nem jut elég ideje legfontosabb cégére. Musk egyébként a Twitter és a Tesla mellett a SpaceX, a Neuralink és az alagútfúró Boring Company vezérigazgatója is.