Továbbra is vételre ajánlja a PannErgy részvényeit az OTP Bank, amely a geotermikus energiát hasznosító közműcég múlt heti éves jelentését követően vizsgálta meg a részvénykilátásokat.

Bőny, 2015. november 24.Geotermikus energiaellátó-központ a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben 2015. november 24-én. A PannErgy Nyrt. Győri geotermikus projekt néven ismert 10,2 milliárd forintos beruházását 2 milliárd forinttal az állam, 6,3 milliárd forinttal a Magyar Export-Import Bank Zrt. támogatta. A Magyarország második legnagyobb kapacitású geotermikus energiaellátó-központjában termelt hőenergia az Audi Hungária Motor Kft. hőellátásának 60 százalékát biztosítja, emellett 24 ezer győri lakást fűt távhővel.MTI Fotó: Krizsán Csaba Bőny, 2015. november 24.
Geotermikus energiaellátó-központ a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben 2015. november 24-én. A PannErgy Nyrt. Győri geotermikus projekt néven ismert 10,2 milliárd forintos beruházását 2 milliárd forinttal az állam, 6,3 milliárd forinttal a Magyar Export-Import Bank Zrt. támogatta. A Magyarország második legnagyobb kapacitású geotermikus energiaellátó-központjában termelt hőenergia az Audi Hungária Motor Kft. hőellátásának 60 százalékát biztosítja, emellett 24 ezer győri lakást fűt távhővel.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A nagybank változatlanul 1747 forintos célárat tart érvényben, ennek alapján másfélszeresére drágulhat a papír a következő egy év során.

Az elemző szerint a vállalat igazgatósága körültekintően járt el azzal, hogy az 1,3 milliárd forintra hízó 2022-es nyereségből nem javasol osztalékfizetést az idei magas beruházási költségek és a gazdasági bizonytalanság miatt. A társaság várhatóan az év végéig üzembe helyezi harmadik termelő kútját Miskolcon.

A befektetők ezzel együtt a tavalyihoz képest 50 százalékkal megemelt keretű, 900 millió forintos sajátrészvény-vásárlási programra számíthatnak.

Az elemző kismértékben feljebb srófolta 2023-as eredményvárakozását, a korábbi 4,07 milliárd forint helyett 4,13 milliárdos EBITDA elérését valószínűsíti. Ez egyébként egybecseng a vezetőség 3,95–4,15 milliárd forintos célsávjával is.

A PannErgy részvényárfolyama bő 1 százalékkal ereszkedett hétfőn kora délutánig, az évkezdés óta 13 százalékkal került lejjebb a kurzus.