Két és fél éve nem látott mélységbe zuhant a kereskedési volumene: a legnagyobb kriptodeviza iránt fennálló napi kereslet hétnapos átlaga a napokban 2 milliárd dollár környékére süllyedt, amire legutóbb 2021 január elején volt példa.

Gold Bitcoin crypto currency on background of chart diagram.
Fotó: Shutterstock

Elemzők szerint a látványosan visszaeső forgalom mögött elsősorban az áll, hogy a BlackRock bitcoin-ETF iránti engedélykérelmét követő fellángolás lendülete kifulladt, a befektetők pedig a további féktelen vásárlás helyett a kivárásra rendezkedtek be. Nem elhanyagolható azonban a szezonalitás szerepe sem.

A kriptopiac egyfajta nyári szendergésben találta magát, melyet a történelmi tapasztalatok szerint egy jókora forgalmi és volatilitási ugrás követhet majd

– fejtette ki Bendik Schei és Vetle Lunde, a K33 kutatóintézet két elemzője.

Hatalmasat ralizott az idén a kriptopiac, még érdemes bitcoint venni?

Az alternatív devizák világában napról napra óriási változások mennek végbe, mind a szabályozók, mind a befektetők, mind pedig a tokenek oldaláról. A kriptoszektor hatalmas idei raliját követően is érdemes még bitcoint venni, vagy jobb más kriptók felé kacsingatni?

A K33 szakértői szerint a bitcoin iránti érdeklődés augusztusi és szeptemberi alakulásában fontos szerepet tölthet majd be, hogy az SEC elfogadja-e a részére benyújtott ETF-kérelmek valamelyikét, hiszen az alap létrejötte sok olyan befektetőt meg tudna szólítani, akik korábban elzárkóztak a kiszámíthatatlan kriptopiactól.

Az értékalapú opciós befektetők részéről ismételten megújuló érdeklődést vélünk felfedezni, ezen pozíciók többsége a harmadik negyedév második felében jelez előre nagyobb mértékű várható forgalomnövekedést

– emelte ki Caroline Mauron, a digitális javakkal foglalkozó OrBit Markets adatszolgáltató cég alapítója.

A 30 ezres lélektani határ alatt jár a bitcoin, a kamatdöntés sem mozgatta meg látványosan az árfolyamot

A legnagyobb kriptodeviza a Fed tegnapi 25 bázispontos kamatemelésének hírére közel 1 százalékot erősödött, ám újdonsült árfolyamnyereségét megtartani nem tudta, jelenleg 0,2 százalékkal jár magasabban a kurzus, mint a bejelentést megelőzően.