Újabb magyar tőzsdei cégről készít elemzéseket a Dr. Kalliwoda Research, amely pénteken kezdte meg a Navigator Investments részvényeinek követését.

Budapest,Hungary,-,April,14.,2020:,Sign,On,The,Office
Fotó: Shutterstock

A német elemzőház nagy lehetőséget lát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piacán jegyzett pénzügyi szolgáltató papírjaiban, és 33 eurócentes célár mellett vételre javasolja őket.

Az euróban kifejezett árfolyam-várakozás alapján 75 százalékkal drágulhatnak a hazai cég részvényei.

Az elemző egy jelentős akvizíció zárásával számol az idei évben, melynek finanszírozásához 1,5 millió eurós tőkeemelést és bankhitel felvételét építette be vállalatértékelési modelljébe.

A vállalatcsoport már a tavalyi évben is kiugró növekedést mutatott, ez pedig a prognózis alapján folytatódhat a következő években. A Dr. Kalliwoda szerint a Navigator  képes lehet közel 35 százalékos éves osztaléknövekedési rátát generálni 2023 és 2027 között, a stabilan emelkedő kifizetés 3–9,7 százalék közötti osztalékhozamot jelenthet. Az osztalékfizetés mellett a társaság a szabad cash flow fennmaradó részét további értékteremtő akvizíciókra fordíthatja majd.

A BÉT-en tavaly ősszel debütáló Navigator Investments részvényei 6,3 százalékot estek pénteken, az év eleje óta viszont ezzel együtt is 4 százalékos plusznál jár a kurzus.