Leépítésbe kezdett az Amazon a belföldi és más országokbeli kommunikációs részlegeiben. Az érintett munkaerő 5 százalékát bocsáthatja el az Amazon Studios, a Prime Video és a Music vállalat – számolt be a Deadline.

Palo,Alto,,Ca,,Usa,-,Feb,18,,2020:,The,Amazon
Fotó: Shutterstock

A leépítés a teljes céges kommunikációs munkaerő közel 1 százalékát érinti. Az Amazon állítása szerint az érintett alkalmazottak 60 napig még megkapják fizetésüket és juttatásaikat, valamint jogosultak lesznek végkielégítésre, átmeneti juttatásokra és állásközvetítési támogatásra.

Rendszeresen felülvizsgáljuk csapataink felépítését, és az üzlet igényeinek megfelelően módosítjuk, és egy közelmúltbeli felülvizsgálatot követően meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy megszüntessünk néhány szerepet a kommunikációs csapatunkból. Hálásak vagyunk ezeknek az alkalmazottaknak a hozzájárulásukért, és arra összpontosítunk, hogy támogassuk őket a következő lépéseikben

– nyilatkozta Brad Glasser, az Amazon szóvivője.

A cégnél már 2022 novemberében elkezdődött egy elbocsátáshullám, akkor nagyjából tízezer dolgozónak mondtak fel, 2023 elején pedig újabb nyolcezer alkalmazottnak kellett átvennie a felmondólevelét.

Tízszer több embert tettek ki a technológiai szektorban

Több mint 150 ezer munkavállalótól vált meg tavaly a technológiai szektor világszinten. A koronavírus-járvány kitörése óta csaknem 250 ezer embert bocsátott el a tech szektor világszerte, ebből 153 ezer felmondás 2022-ben történt. A koronavírus-járvány kezdete óta a legtöbb elbocsátásért a Meta (11 ezer) és az Amazon (10 ezer) a felelős, de a tízes listán szerepel még a Booking.com (4375), a Cisco (4100) és a Twitter (3700) is.