Új kedvencük van az amerikai részvényelemzőknek, akik jelenleg a technológiai óriásoknál is nagyobb arányban ajánlják vételre a Delta Air Lines részvényeit – derül ki a MarketWatch összeállításából, amelyhez a FactSet adatbázisát vették alapul.

Seatac,,Wa,,Usa,-,April,26,,2023;,Name,And,Logo
A Delta Air Lines a legfelkapottabb amerikai az elemzők körében / Fotó: Shutterstock

A mesterséges intelligenciához (MI) fűzött remények fűtik a technológiai részvények raliját a tengerentúlon, az ígéretes új technológia területén élen járó amerikai óriáscégek a befektetők és az elemzőházak kegyeit is élvezik.

Az Amazon és a Microsoft papírjait a befektetési szolgáltatók 95 százaléka vételre javasolja, a többi között MI-csipeket is gyártó Nvidia részvényeire vonatkozó ajánlások pedig 90 százalékban szólnak vételről.

A szakértők legbiztosabb tippje mégsem a tech trió egyike, hanem egy egészen más szektor képviselője, a Delta Air Lines

A világ legnagyobb kereskedelmi flottáját üzemeltető légitársaság részvényeit a vállalatot elemző brókerházak egybehangzó véleménye szerint venni kell a jelenlegi árfolyamon, a szakértők 96 százaléka véli így.

Miközben a Delta szorosan követi a fogyasztási trendeket, a kereslet általában véve továbbra is erős, különösen a csúcsidőszakon kívül eső, január–februári időszakot követően

– mondta Savanthi Syth, a Raymond James elemzője, aki „erős vételi” minősítést adott a Delta részvényeire. „A vállalati utazások a várakozásoknak megfelelően kissé javultak különösen a technológiai szektor fellendülésének köszönhetően” – indokolta optimizmusát a részvényelemző.

A Delta Air Lines árfolyama 2024-től
 

A Delta április elején az elsők között teszi majd közzé negyedéves jelentését. A légitársaság részvényei idén már 7 százalékkal drágultak, az elmúlt egy évben pedig 28 százalékos emelkedés áll a papír mögött, ezzel pedig lekörözte közvetlen riválisai, a az American Airlines és a United Airlines tőzsdei teljesítményét is.

A tíz legnagyobb arányban vételre javasolt tengerentúli papír között szerepel még 

  • a gázipari Taga Resources, 
  • az olajipari szolgáltató Schlumbeger, 
  • a mirelit sült krumplit gyártó tartozó Lamb Weston, 
  • az ingatlanbefektető Alexandria Real Estate Equities, 
  • a NiSource közműcég 
  • és az Uber utasmegosztó is. 

Ezeket a részvényeket a cégeket követő brókerházak legalább 90 százaléka szerint venni kell.